esmaspäev, 8. september 2008

ypris pikk ja p6hjalik p6nev kokkusattunud hea

Sain palju h4id raamatuid (vaatamata sellele, et keegi yhtegi raamatut ei soovitanud, ytles pisike myrgine must koll ^_^): collection of best very short stories, collection of best short stories, collection of short science fiction stories (editor: Isaac Asimov).

P6nev kokkusattumus on see, et.... loen parajasti yhte lugu, kus tegevus toimub palju aega peale tuumas6da ning ameerikas on alanud taas osariikide vaheline kodus6da, mis sarnaneb m4rgatavalt ameerika esialgsele iseseisvuss6jale (l6unaosariiklased ehk konf8deratsioon vs. Union), kuid sisaldab m6nusaid postapokalyptilisi elemente. Relvadeks on head vibud, pyssid, kahurid, aeroplaanid. Masinad s6idavad alkoholiga, ning yle maa on levinud v4ga tore poliitiliselt neutraalne, avatud ja s6bralik Esperite filosoofia/mittematerialistlik elulaad/religioon. Samal ajal j4lgivad syndmusi ka mingid tulnukad, kes yritavad asju 6iges suunas kallutada, ise v6imalikult v4he sekkudes.

Yhes6naga, p6nev kokkusattumus on see, et loen seda lugu, ning just t4na n4idati filmiloengus filmi "the General" (peaosas Buster Keaton), kus tegevus toimus samuti ameerika kodus6ja keskel. Raamatuga tekkis hea synkroonia.

Olen viimastel 88del ka mitmeid inglisekeelseid lugusid kirjutanud *_*
Lisaks on viimaseid 6htuid t4itnud yks enneolematult pikk ja p6hjalik (ja ka p6nev) kirjavahetus
olulistel teemadel.

Tuult tiibadesse maailma k6igile olulistel teemadel pikkasid ja p6hjalikke kirju kirjutavatele inimestele!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Esimesed, kes pähe tulevad on Ayn Rand'i "Atlas Shrugged" (utoopia), Chuck Palahniuk, Don DeLillo (sulle vist meeldis film tema raamatust "Underworld"? Temalt ka "White Noise", "Libra").
Ameeriklased ise hindavad kõrgelt Philip Roth'i (näiteks "The Plot Against America", "The Human Stain", "Sabbath's Theater", "Operation Shylock", "The Counterlife", "American Pastoral").
Ilmselt sinu vana lemmik J. Updike peaks päris hea stiiliga olema (näiteks "Rabbit Angstrom: The Four Novels") :)
Ja mäletad, venes oli mõnus lugeda Bradburyt - näiteks "The Golden Apples of the Sun" või "The Cat's Pajamas: Stories".
Pai