neljapäev, 4. september 2008

Neljap4eva 6htu = reede 6htu :)

Homme plaanin minna ujuma recreation centrisse ja lisaks creative art centre'isse, et vormistada ennast palgaliseks modelliks, joonistamise klassi jaoks *_*

N4dal on m88dunud h4sti, kuid samas pinevalt ja ootamise t4he all. Tahan kiiremas korras laenutada head ilukirjandust, et oma inglisekeelset s6navara ning lauserytmi v4rskendada.
Siinkohal loodan, et k6ik siinset teksti lugevad toredad inimesed (kellel on natuke aega) kommenteerivad k4esolevat postitust ja soovitavad paari head (ameerika) autorit, ning veel parem autorit koos raamatu pealkirjaga. K6ige rohkem maitseks mulle praegu hea, intelligentne science-fiction, aga s6navara ja lauserytmi puhul tuleksid kasuks muidugi k6ik zhanrid, kui raamat on kirjutatud meistri poolt.

Laenutasingi juba (mulle tundmatu) Raymond Carveri novellikogu "Short Cuts" ning loen praegu lugu "a small, good thing", mis jutustab siiani tordist ja auto alla ja koomasse j44nud lapsest. Pinev lugu, aga ma pole veel kindel, kas selle autori s6navara/rytm on just see, mida otsin. V6ibolla ta on lihtsalt liiga realistlik. H4sti kirjutatud, muide.

Kirjutasin t4na ka yhte kirja, m6tiskledes p6hjalikult sellest, kuidas hinnata/v44rtustada
erinevaid h4id s6pru ja l4hedasi.

Avastasin muide internetisaidi, kus on yleval k6ikv6imalikud loomade v6itlusvideod. Seal on v4ga erineva kvaliteediga videosid, kuid osad on t4iesti uskumatud. N4iteks video sellest, kuidas j4nes ryndab harakaid v6i orav ryndab madu v6i kuidas Gnuu Antiloop kakleb nelja (!) ninasarvikuga. Osa videodest on p4riselt looduses filmitud, osa lavastatud ja osa huumoriga tehtud (n4iteks koerakutsikas robotm4nguasja vastu v6i sokolaadij4nes f88ni vastu).

T4na r44kis lavastamise kursuse instruktor/professor ka yhe laheda t6estisyndinud loo:

When I visited germany ( I was an actor in a play there) with my family - I have fore kids, you know- , I moved around the town using the public transport there. So I was the one buying and composting the tickets. Later, my oldest son (he's 15) wanted to go out by himself and said "Dad, let me go alone, I've seen how it's done and I know my way around etc" so I said okay. Ofcourse he didn't know the public transport was not free and you had to buy tickets. So, these little conductors came and he didn't have a ticket and they arrested him. Somehow, he was able to lead them (and maybe a police officer) to the house where we stayed at and they started talking to me. So they started asking who I am and what I was doing here, was I in the military or why was I there. I told them that I'm an actor, but of course they didn't understood. So I remembered a German term for actor from the history of directing and...
So told them that I am Scheisspieler. (Schauspieler - näitleja, Scheisspieler - sitamängija). So I basically told them that I'm a "shitplayer", and they of course went "what?". A Scheisspieler! (Sellel lavastajal oli ka nii m6nusalt t6sine ja asjalik n4gu, kui ta seda ytles). Then I got the dictionary, and finally found that, oh yes, a Schauspieler.
^_^




Kommentaare ei ole: