esmaspäev, 20. oktoober 2008

Amish people and zombies

Tänaseks ameerika avastuseks on Amishi kultuur/religioon/kogukond. Need on umbes 200'00 ylej44nud ameerikast ypris isoleeritult elavat inimest, kes räägivad arhailises shweitsi/hollandi/saksa keeles ning kasutavad tänapäeva tehnoloogiat minimaalset . Nad ei kasuta pea yldse elektrit (kogu digitaalmaailm jääb ära) jms ning enamik reisimisest toimub kaarikute ja hobustega. Negatiivseteks nyanssideks on sotsiaalne konservatiivsus jms. Nende kultuuris leidub aga ka päris palju lahedaid nyansse, näiteks filosoofilistel kaalutlustel valitud vägivallatu enesekaitse, igasuguse uhkuse ja puudumine ja yldine alandlikkus/tagasihoidlikkus. Kokkuv6ttes päris toredad askeetlikud tegelased.

6htul k4isin yhe ameeriklasega vibust laskmas. Ostsime supermarketist, pysside ja relvade sektsioonist nooli ning l4ksime seej4rel sygismetsa. Tal oli kaks vibu - yks v4iksem ja teine Bitch Bow, nagu ta ise ytles, viidates selle vibu erakordsele v6imekusele. 20-30 meetri pealt tabasime p4ris h4sti m4rki. Ta tahtis ka proovida, kui k6rgele nool lendab ning lasi selle oma v4gevast vibust v4ikse nurga all (aga siiski mitte otse) taevasse. Meie m6lema yllatuseks haihtus nool koheselt 6hku. M6ned sekundid hiljem kuulsime kusagil kaugel eemal metsas (v4hemalt 200 meetrit) noole plaksatust puu pihta.

Eile v6tsin osa zombie walkist (sellel videol mind ei n4e), mis seisneb selles, et hulk inimesi grimmeerib ennast zombideks ning liigub sobival viisil l4bi linna ^_^
Peaks Tartus ka midagi sellist tegema.

2 kommentaari:

Piret Karro ütles ...

see oli vist eelmisel kevadel, kui hunnik noori tartu larpareid sarnast tegevust harrastas. zombiewalki, ma mõtlen .)

Kris ütles ...

lugesin ka just hiljuti amishite kohta, päris põnev oleks mõnda aega külalisena nende kogukonnas elada :)