pühapäev, 9. november 2008

Kaks reede õhtut ja The Rocky Horror Picture Show

Yle-eelmisel reede õhtul läksin Kaitlynniga Toga partyle, mis maksis 5 dollarit ja kus inimesed kandsid toogasid. Kuna ma ei tahtnud oma linasid peoga määrida, siis otsustasin minna oma taekwondo kimonos. Peol kogutud raha läks heategevuseks :)
Vahepeal läksin peolt ära ja jalutasin natuke linnas. Tagasi tulles oli seltskond palju väiksemaks ja meeldivamaks kahanenud. Vestlesin Rebecca, Chris'i (Tunnen siin juba nelja Chris'i, kellest kolm on poisid ja üks tüdruk), Jamie ja mitmete teiste põnevate ameeriklastega. Pärast pidu läksin koju ja mängisin arvutil enese vastu Wesnothi (malelaadne strateegiamäng).
Arvan, et mingi mängu enese vastu mängimine (näiteks kahe vaenuliku väe juhtimine) on üpris arendav tegevus, sest seda on võimalik teha ainult siis, kui mängija suudab täielikult mõlema mängupoolega samastuda ning ennast sujuvalt ümber lülitada. Seda võiks nimetada ka kiirete ja täielike ümbrlülituste, empaatia, kehastumise ja informatsiooni kasutamise õppimiseks.
Pühapäeval sain tuttavaks veel ühe laheda Chrisiga (kelle hüünimi on Chip) - 17 aastase poisiga kes oma geniaalsete matemaatikaoskuste tõttu juba ülikoolis on.

Kogu järgnev nädal möödus äärmiselt asjalikult & konstruktiivselt. Pühendasin kõik vabad tunnid raamatu (ja eelkõige illustratsioonide) viimistlemisele, et enne esimese eksemplari printimist kvaliteet võimalikult kõrge oleks. Nüüdseks olen printinud ja köitnud 5 eksemplari, ning need on kõik juba ära lubatud. Printimine pole sugugi lihtne, sest koopiakeskuse tarkvara pole just kõige sõbralikum, ning kogu printimise protsessis on ka muid mitteühilduvusi. Hea Helen Tago aitas mul .tiff failid üheks suureks PDF failiks kokku panna :)

yleeilne reede oli hea. Päev algas väikeste ebameeldivate nüanssidega, kuid päeva arenedes läks kõik üha paremaks. Harjutasin näitlejatega, printisin raamatuid, kohtasin Rowanit ja Adrianat, ning seejärel Chip'i. Jalutasime õhtul jõe äärt pidi ühest kampusest (huvitav, kas see on grammatiliselt korrektne?) teise, kus meid võttis auto peale Matthews. Chillisin 6htul seal ning läksin peale seda üle pika aja külla seltskonnale, kes elab kohe mu ühika kõrval (Monique, Megan, Dylan jne) ja lugesin neile lugu "her sleeping face in the moonlight" mis kõigile meeldis ja nalja tegi :) Seejärel oli juba ürpis hilja ja läksin magama.

Laupäeval käisin esimest korda tai-chis, mida andis roosas & mustas kostyymis hiinlanna. Saalis oli terve hulk väikseid kohalikke tydrukuid, kes mulle enne tundi korduvalt kinnitasid, et siin õpetatakse kung-fu'd, mitte tai-chi'd *smirk*. Taustaks mängis kergelt häiriv ja vinguv hiina poppmuusika, mis sisaldas ka traditsioonilise hiina muusika m6jutusi.
Teisi uusi ei olnud ja seetõttu sain endale päris palju õpetaja tähelepanust. Sain väga segases inglise keeles väga palju kiita, et nii tublilt kõike meeles pean , ning tunni lõpus tegi tegi tema perekond meist kõgist palju pilte.
6htul läksin koos Rowaniga (kes on yks lahe engineering'ut 6ppiv tydruk, nagu ehk mäletate) kinno, vaatama 1975 aastal tehtud transvestiit-muusikali Rocky Horror Picture Show. See on siin päris lahe igakuine vastava subkultuuri väljund. Enamik inimesi kinos olid transvestiidid, transseksuaalid, v6i muul moel kinky'd ja kostyymides ning filmi mitmeid kordi näinud. Mina olin sama kassi näomaalinguga, mida kasutasin halloweeni ajal :) Filmi vaatamise käigus oli kogu saal filmiga dialoogis, tehes filmi yle k6ikv6imalikel viisidel nalja, hyydes remarke jms. Samuti olid filmilava ees näitlejad, kes kogu ekraanil toimuvat minimalistlikult (kuid sobivates kostyymides) läbi mängisid. Kogu 6htu oli väga avatud, elav, intensiivne ja igatpidi deviant *smirk*
Sain hiljem tuttavaks ka yhe graafikat 6ppiva yli6pilase Sean Conroy'ga. Ameerika nimed on yldse p6nev teema :)

Tänane päev on m88dunud igati konstruktiivselt (lavastamise kodut88d, raamat, meilid, jne) ning on sujuvalt transformeerunud konstruktiivseks 88ks. Täna sadas esimest korda hõredat, kergestisulavat, pehmet, uinutavat, mahedat lund.

3 kommentaari:

Lee ütles ...

Oooooh, sa ei kujuta ette ka, kui kadedaks iga su blogipostitus mind teeb. Meil siin on hall ja pori ja vihm ja aeglaselt külmenev õhk. Niiet su blogi on nagu natuke lohutav, et vähemalt kellegil kusagil on lõbus ja põnev ja vahva. Ja millal saan ma su uut raamatut lugeda??
:)

K ütles ...

Tegelt meil ka siin mingid lumekübemed tulnud :P

Aga 'kampust' minuteada eestikeeles küll ei eksisteeri.Lihtsalt ülikooli territoorium peaks olema. Iseenesest võid ka kaldkirjas campus kasutada, kuid sedasa ilmselt tead.

Edvin Aedma ütles ...

Tundub, et pean Eestis ka mõned eksemplarid seda inglisekeelset jutukogumikku välja printima ja k8ita laskma :)

Eile oli siin aga uus erakordne syndmus. Nimelt sadas tihedat paksu lund ja samal ajal lõi välku...